Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

6 περίεργες στιγμές των Όσκαρ!



6 περίεργες στιγμές των Όσκαρ! Ας δούμε μερικά περίεργα που έχουν συμβεί στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό θεσμό:








1) Το Οσκαρ στον Χιθ Λέτζερ ως «Τζόκερ» είναι το μοναδικό που έχει πάρει ταινία με σούπερ ήρωες...









2) Το Οσκαρ πρώτου ρόλου με τη μικρότερη διάρκεια εμφάνισης στην οθόνη ανήκει στον Αντονι Χόπκινς ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στην «Σιωπή των Αμνών». Οσο κι αν δεν το πιστεύετε τον βλέπουμε μόλις 16 λεπτά!



3) Η Maggie Smith είναι η μόνη ηθοποιός που κέρδισε Oscar υποδυόμενη μια ηθοποιό που... χάνει το Oscar στην ταινία «California Suite» (1978). Η Κέιτ Μπλάνσετ πήρε Οσκαρ στο «Aviator» παίζοντας μια αληθινή ηθοποιό με πολλά Οσκαρ: την Κάθριν Χέπμπορν.





4) Ο Ρομπέρτο Μπενίνι ήταν ο μόνος που έχει πάρει Οσκαρ ερμηνείας -άγνωστο γιατί- για ρόλο εξ ολοκλήρου σε γλώσσα εκτός αγγλικών στο «Η ζωή είναι ωραία». Το ίδιο και ο Μαριόν Κοτιγιάρ στο «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» και η Σοφία Λόρεν στις «Δύο γυναίκες».

 Σχεδόν... ξενόγλωσσα ήταν και τα Οσκαρ των Μπενίτσιο ντελ Τόρο στο «Traffic» και του Ρόμπερτ ντε Νίρο στο «Νονό 2» όπως και αυτά της Πενέλοπε Κρουζ στο «Vicky, Christina, Barcelona» και του Κριστόφ Βαλτζ στους «Αδωξους Μπάσταρδους». Είχαν 2, 3 ατάκες στα αγγλικά.


5) Η Liza Minnelli, που βραβεύτηκε το 1973 για την ταινία «Cabaret», είναι η μόνη νικήτρια που και οι δύο γονείς της -Judy Garland και Vincente Minnelli- ήταν επίσης βραβευμένοι με Οσκαρ.







6) Η μόνη Αφρικανή, που έχει κερδίσει Οσκαρ είναι η... Σαρλίζ Θέρον -κατάγεται από τη Νότιο Αφρική- για το Monster το 2003. H Nικόλ Κίντμαν είναι η μόνη Αυστραλή (Οι Ωρες) και η Χάλε Μπέρι η μοναδική μαύρη (Ο χορός των τεράτων). Και η Κατίνα Παξινού, Ελληνίδα!





ΠΗΓΗ: numbersland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου