Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Laptop ερμητικά…ανοιχτά!

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων για τις κακές συνήθειες που έχουμε οι περισσότεροι χρήστες, θα αναφερθούμε στην χωρίς λόγο μόνιμη λειτουργία του φορητού μας υπολογιστή ακόμη και όταν δεν τον χρησιμοποιούμε.
Το να μετακινηθούμε με το laptop μας από την κουζίνα στο σαλόνι ενώ είναι ενεργό είναι κάτι που πολλοί κάνουμε και δεν πρόκειται να βλάψει το PC μας. Ούτως ή άλλως γι’ αυτό αγοράσαμε laptop, για την φορητότητα του.
Το να φύγουμε όμως από το γραφείο να μπούμε στο μετρό να διανύσουμε την απόσταση Νομισματοκοπείο – Μοναστηράκι και μετά να μπούμε στο αυτοκίνητο για να πάμε σπίτι, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για τη βιωσιμότητα του υπολογιστή μας.
Δεν αναφέρομαι στην άσκοπη σπατάλη ενέργειας και ανούσια φθορά της μπαταρίας, που είναι εξίσου σημαντικά, αλλά στο σοβαρό ενδεχόμενο να “χτυπηθεί” ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μας λόγω υπερθέρμανσης ενώ τον έχουμε ενεργό μέσα στη θήκη του.
Μπορούμε πολύ απλά φεύγοντας να κάνουμε Shut Down και να μην ταλαιπωρούμε άσκοπα το εργαλείο δουλειάς και διασκέδασής μας, όταν πρόκειται να μην το χρησιμοποιήσουμε!

ΠΗΓΗ: www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου