Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Είναι δυνατόν να αναβαθμίζετε ένα PC για πάντα;

Αυτό το μικρό αλουμινένιο κουτί που βλέπετε στη φωτογραφία έχει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο: σκοπεύει να αποτελέσει το τελευταίο υπολογιστή που θα αγοράζατε. Άλλωστε αυτό ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του: "τα τρία boards του Xi3 του επιτρέπουν να αναβαθμίζεται για πάντα". Ίσως. Πάντως σαν σχέδιο είναι αρκετά φουτουριστικό.


Όπως λέει και ο κατασκευαστής το Xi3 διαθέτει τρία motherboards. Στο ένα στεγάζονται δύο επεξεργαστές Athlon 64 και η μνήμη και στα άλλα δύο όλες οι συνδέσεις για τις εσωτερικές και εξωτερικές συσκευές. Μέσω της αλλαγής αυτών των boards το Xi3 θα είναι ενημερωμένο με τις νέες τεχνολογίες κάτι που εξοικονομεί λεφτά και κάνει καλό στο περιβάλλον.

Παρά τις όποιες αμφιβολίες για το πόσο μπορεί να αντέξει στο χρόνο το Xi3 είναι ένας συμπαθητικός υπολογιστής τον οποίο όλοι θα μπορούν να ανοίξουν. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε σε αυτόν δύο οθόνες μέσω των DVI, VGA, HDMI, LVDS όπως και του DP. Επιπρόσθετα το Xi3 προσφέρει έξι USB, δύο SATA και PCIe. Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό στα 849 δολάρια.


ΠΗΓΗ: pcnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου