Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αναπαράσταση τραγικών γεγονότων από παιδιά

Έκθεση φωτογραφίας που απεικονίζει τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας προκαλεί αντιδράσεις. Χρησιμοποιήθηκαν παιδιά για να αναπαραστήσουν τα συμβάντα. Δείτε φωτογραφίες (Pics)




Αντιδράσεις έχει προκαλέσει έκθεση φωτογραφίας, όπου απεικονίζονται μικρά παιδιά να αναπαριστούν με τα παιχνίδια τους σύγχρονα τραγικά γεγονότα, όπως η καταστροφή των Δίδυμων Πύργων, το τσουνάμι στην Ινδονησία και ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana.

Ο Καναδός φωτογράφος Jonathan Hobin επισημαίνει πως δημιούργησε την έκθεση The Playroom σε μία προσπάθεια να αντικατοπτρίσει τα σύγχρονα γεγονότα, την κάλυψή τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πως αυτά τα γεγονότα και η κάλυψή τους μπορεί να επηρεάζουν τα παιδιά.


Ενώ υπογράμμισε πως έλαβε την άδεια από τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν και ότι τα παιδιά πέρασαν καλά, πολλοί είναι εκείνοι που διατείνονται ότι χειραγώγησε μικρά παιδιά με μοναδικό του σκοπό το κέρδος.

"Θέλω οι άνθρωποι να κατανοήσουν το γεγονός πως τα παιδιά βλέπουν τα πιο άσχημα πράγματα εκεί έξω. Εάν το δεις εσύ, το βλέπουν και αυτά", σημείωσε ο Jonathan Hobin.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι το να βάζεις παιδιά να αναπαριστούν σκηνές βασανισμού, τρομοκρατίας και βίαιων θανάτων ξεπερνά τα ηθικά όρια.


Τα παιδιά, όπως σημείωσε ο ψυχίατρος Alvin Poussaint, δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν σε κάτι που δεν κατανοούν, τονίζοντας πως ενδέχεται να τραυματιστούν ψυχικά στο μέλλον.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου