Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα... τέρατα του κινηματογράφου


ΔΕΙΤΕ: Έχουν γράψει ιστορία στην 7η τέχνη

Εθισμένοι στον «κακό μπαμπούλα» φαίνεται να είναι οι περισσότεροι κινηματογραφόφιλοι με τα τέρατα της φαντασίας να αποτελούν τα πιο αγαπημένα πλάσματα της μεγάλης οθόνης.

Δράκουλες, λυκάνθρωποι, μούμιες, ζόμπι, ο Γκοντζίλα και ο Φράνκενσταϊν, αποτελούν μερικά μόνο από τα τέρατα που παρελαύνουν τακτικά στις κινηματογραφικές αίθουσες εκτοξεύοντας τα ταμία των box office στα ύψη.

Δείτε μερικά από τα πιο αγαπημένα τέρατα της ιστορίας του κινηματογράφου.

Δράκουλας




Ο μύθος του δράκουλα, ίσως από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους μύθους έχει δώσει έμπνευση σε πολλούς συγγραφείς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους που φέρουν στην επιφάνειακάθε φορά και διαφορετική εκδοχή στο μύθο.

Φρανκενστάιν




Και ο Φρανκενστάιν έχει περάσει πολλές φορές από τις κινηματογραφικές αίθουσες κάνοντας πολλούς να συμπονούν κι ακόμα περισσότερους να αηδιάζουν με το παραμορφωμένο τερατούργημα.

Λυκάνθρωπος




Και οι λυκάνθρωποι έχουν την τιμητική τους στη λίστα με τα πιο αγαπημένα τέρατα του κινηματογράφου, καθώς τα περίεργα αυτά πλάσματα πέρα από πρωταγωνιστικού ρόλους κερδίζουν πολύ συχνά και ρόλους σε έργα που δεν είναι αφιερωμένα αποκλειστικά σε αυτά.

Ζόμπι




Έντονο ενδιαφέρον δείχνει το κοινό και για τους αθάνατους νεκρούς ή αλλιώς ζόμπι, οι οποίοι πέρα από τον κινηματογράφο έχουν παρουσιαστεί και σε video clip.

Μούμια




Από την ιστορία στον κινηματογράφο πέρασαν οι μούμιες οι οποίες άλλοτε με περισσότερο κωμική διάθεση κι άλλοτε με καθόλου, έχουν αγαπηθεί πολύ.

Γκοντζίλα




Ίσως το δημοφιλέστερο τέρας του κινηματογράφου που επηρέασε την pop παγκόσμια κουλτούρα από τη μουσική μέχρι τα comics και τα video games, ο Γκοντζίλα γεννήθηκε μέσα από τον φόβο για την πυρηνική ενέργεια και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Πηγή: newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου