Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Top 10 πολύ παράξενα ξενοδοχεία

Σε αυτό το blog έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα για παράξενα ξενοδοχεία.

Για ξενοδοχεία που βρίσκονται κάτω απο την επιφάνεια της θάλασσας, για τεράστια ξενοδοχεία με πάνω απο 3.000 δωμάτια κλπ.

Αυτή η λίστα όμως, περιλαμβάνει όντως τα πιο παράξενα ξενοδοχεία που είδαμε ποτέ..

Για τους λάτρεις του ιδιόμορφου και του παράξενου..




01 - Dog Bark Park Inn (Idaho, US) : a beagle's hotel




Το Dog Bark Park Inn είναι ένας ξενώνας στο εσωτερικό του World's Biggest Beagle. Οι επισκέπτες εισέρχονται στο σώμα του Beagle από μια ιδιωτική είσοδο στον δεύτερο όροφο. Μερικά από τα υφάσματα επιπλώσεων σε μορφή σκύλου είναι γλυπτά από τους  Dennis & Frances.


Μέσα στον μεγάλο σκύλο υπάρχει και δεύτερο επίπεδο με πατάρι για πρόσθετο χώρο ύπνου.


02 - The Inntel Hotel (the Netherlands) : ένα ξενοδοχείο από στοιβαγμένα σπίτια




Η Delft στούντιο της WAM Architecten έχουν ολοκληρώσει ένα ξενοδοχείο που μοιάζει με ένα σωρό σπίτια στην Zaandam, της Ολλανδίας. Ονομάζεται Inntel hotel, το κτίριο έχει επικάλυψη από πράσινες ξύλινες προσόψεις χαρακτηριστικό των παραδοσιακών σπιτιών της περιοχής. Το  11-όροφο κτίριο είναι σαράντα μέτρα ψηλό και περιλαμβάνει 160 δωμάτια.


03 - Hamster Hotel (France): ένα ξενοδοχείο που μοιάζει σαν κλουβί για χάμστερ




Είναι μια μοναδική ιδέα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του. Ένα ξενοδοχείο στη γαλλική πόλη Ναντ και προσφέρει την ευκαιρία στους ανθρώπους; να γίνουν χάμστερ στην θέση ενός χάμστερ!. Για € 99 (£ 88) το βράδυ, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου στην  Ναντ μπορούν να προπονηθούν στο τρέξιμο σε μια τεράστια ρόδα και να κοιμηθούν σε μια στοίβα από άχυρα στην σουίτα που ονομάζεται "Hamster Villa".

Είναι η τελευταία επιχείρηση από τους ιδιοκτήτες Frederic Tabary και Yann Falquerho, οι οποίοι προβάλλουν μια εταιρεία η οποία νοικιάζει ασυνήθιστους χώρους για περιπέτειες.


04 - V8 Hotel (Germany) : ένα ξενοδοχείο σαν αυτοκίνητο




Εάν είστε το είδος του τύπου που κοιμόταν σε ένα αυτοκίνητο σε σχήμα κρεβάτι, όταν ήταν μικρό παιδί και του άρεσε, ίσως αυτό είναι το ξενοδοχείο για σας: το V8 Hotel, ένα αυτοκίνητο- ξενοδοχείο στην Στουτγάρδη της Γερμανίας. Το V8 ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια για όλους τους φανατικούς του αυτοκινήτου, με τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα αλλά και χρώματα. Βασισμένο στο διεθνές εμπορικό κέντρο για εμπόρους αυτοκινήτων στην Στουτγάρδη, οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν σε ένα Morris Minor ή σε μια Mercedes





05 - Corona Save the Beach Hotel (Italy) : το μοναδικό ξενοδοχείο φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από σκουπίδια!




Το πρώτο ξενοδοχείο που φτιάχτηκε από σκουπίδια άνοιξε το 2010 στη Ρώμη της Ιταλίας. Τα σκουπίδια μαζεύτηκαν  από παραλίες σε όλη την Ευρώπη για την κατασκευή του Corona Save the Beach Hotel. Δημιουργήθηκε από τον Γερμανό καλλιτέχνης HA Schult, η δομή του αποτελείται από πέντε δωμάτια και χώρο υποδοχής. Είναι κατασκευασμένο από το σωρό 12 τόνων σκουπιδιών!

Συλλέγονται κατά μήκος των μολυσμένων ακτών της Ευρώπης, σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης για τα αναλώσιμα προϊόντα, τον πολιτισμό και την μείωση της ρύπανσης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται κοντά στο 2nd Century Castel Sant'Angelo στις όχθες του Τίβερη. Η Helena Christensen, το γνωστό supermodel, γνωστή για τις οικολογικές της ευαισθησίες, θεώρησε ότι είναι ένα κομμάτι της τέχνης.


06 - Tianzi Hotel (China) : το μεγαλύτερο ξενοδοχείο προσωπογραφία




Βρίσκεται στην επαρχία Hebei, της Κίνας, το ξενοδοχείο Tianzi κτίστηκε κάποια στιγμή κατά την περίοδο 2000-2001. Είναι ένα δεκαώροφο υψηλή που εκπροσωπεί  τους  Fu Lu Shou (καλή τύχη, ευημερία και μακροζωία) που κατέχει προφανώς το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το «μεγαλύτερο κτίριο εικόνα» ό, τι αυτό κι αν σημαίνει.


07 - Nhow Berlin (Germany) : το πρώτο μουσικό ξενοδοχείο




Αναφέρεται  ως το πρώτο ξενοδοχείο της Ευρώπης, στη Nhow του Βερολίνου που έχει στούντιο και κιθάρες στα δωμάτια. Το εσωτερικό του είναι ένα σουρεαλιστικό σκηνικό, σχεδιασμένο από τον Karim Rashid. Αυτός ο σχεδιασμός το κάνει ιδανικό για τους λάτρεις του γυαλιστερού σχεδιασμού.

 Αυτή η αισθητική αντικατοπτρίζεται στο χρώμα των δωματίων, στα έπιπλα νέον σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, στην ταπετσαρία και στα πρότυπα χαλιά  που συγκρούονται μεταξύ τους με ιδιαίτερο τρόπο.

Η διαμονή κοστίζει από 170 € το απλό δωμάτιο, ως 2,500 € η σουίτα.


08 - 9h Hotel (Japan): το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο κάψουλα




Το 1979 η Ιαπωνία, έχτισε το πρώτο ξενοδοχείο κάψουλα, με δωμάτια που αποτελούνταν από ένα κρεβάτι μόνο!.

Τον Δεκέμβριο του 2009, άνοιξε το πολυτελέστατο 9h Hotel, με μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση.

Το όνομα του οφείλετε στο ότι οι ένοικοι μπορούν να κοιμηθούν για 7 ώρες να κάνουν ένα ντουζάκι και τέλος!! Ξεκούραση 9ωρών!!


09 - Pavillon des Lettres Hotel (France) : το πρώτο λογοτεχνικό ξενοδοχείο



Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, με βάση την λογοτεχνία και ήρθε η ώρα να αποκτήσει και η πόλη του φωτός το δικό του!

Το Pavillon des Lettres Hotel, διαθέτει 26 δωμάτια ονομασμένα με το όνομα συγγραφέων, με αποσπάσματα από τις εργασίες τους και έργα τους στους τοίχους.

Ο σχεδιαστής Didier Benderli's, έχει δώσει στον χώρο την ιδανική ατμόσφαιρα για μια ευχάριστη ανάγνωση διηγημάτων.


10 - The Salt Hotel (Bolivia) : ένα ξενοδοχείο από αλάτι




Κάθε  ξενοδοχείο στη Βολιβία έχει πάντοτε το αλάτι στο τραπέζι του - στην πραγματικότητα, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, η τραπεζαρία του είναι από αλάτι! Εδώ είναι το παράξενο Salt Hotel  στο Uyuni Flats. Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1993, από έναν τεχνίτη του αλατιού, όταν είδε πόσοι τουρίστες που πήγαιναν στην περιοχή, έψαχναν ένα μέρος για να μείνουν.

Το ξενοδοχείο έχει 15 δωμάτια, τραπεζαρία, σαλόνι και μπαρ.


Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από αλάτι και το πάτωμα είναι καλυμμένο από κόκκους αλατιού.


Επιμέλεια - Μετάφραση: Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου